Skip to main content

Újabb rekorddal zárta a tavalyi évet a villamosipari vállalat

A Forest-Vill Kft. eddigi legeredményesebb évét zárta 2022-ben a több mint 20 milliárd forintos árbevételével. A hazai energetikai szektor dinamikusan fejlődő szereplője így 33 százalékkal szárnyalta túl a 2021-es év árbevételét, ezzel felülírva a cég történetének legmagasabb pénzügyi eredményét. A sikeres hazai projektek után a cég életében újabb mérföldkő a nemzetközi piacon – elsősorban a közel-keleti régióban – nyíló új üzleti lehetőségek kiaknázása.

Meghaladta a 20 milliárd forintot a budaörsi székhelyű Forest-Vill árbevétele a 2022-es üzleti évre vonatkozó pénzügyi beszámolók alapján. Ez a 2021-ben elért 13 milliárdos rekordbevételhez képest 33 százalékos növekedés. Az éves beszámolóból kiderül továbbá, hogy a cég adózott eredménye 2022-ben összesen 340,5 millió forint volt. A bevétel legnagyobb részét az egyes üzletágak közül a NAF Alállomás és az Ipari divízió tették ki, melyek 14,3 milliárd forinttal járultak hozzá a rekord bevételhez, köszönhetően például annak, hogy a vállalat végezte el Magyarország egyik legnagyobb ipari beruházásának, a BMW Debrecen határában épülő gyárának villamosenergia-ellátását biztosító infrastruktúrájának fejlesztését. A mintegy 800 millió forint értékű megbízás, rekordgyorsasággal, mintegy 8 hónap alatt készült el.

Emellett a Forest-Vill 2022-es fejlődésének egyik fő motorját a napenergia piacon való erőteljesebb szerepe adta. A vállalat növelte projektjeinek számát a napenergiával kapcsolatos beruházások terén, például a kiskunhalasi és mezőcsáti naperőművek kivitelezésében vett részt. A Forest-Vill tevékenysége nem áll meg a határoknál, a vállalat folytatta a nemzetközi – jelenleg elsősorban közel-keleti – terjeszkedés előkészítését a Nemzetközi Üzletfejlesztési Üzletág támogatásával. A divízió a tavalyi év során nyerte el első megrendelését alállomások felújítására Kuvaitban. A projekt megvalósítása hamarosan kezdetét veheti.

A Forest-Vill 2022-ben több vállalati mérföldkövet is maga mögött tudhatott, a növekedési tendencia ugyanis nemcsak a pénzügyi mutatókban, de a vállalat eszközparkjának alakulásában és a szakértői állományának alakulásában is visszatükröződött. A műszaki eszközparkot bővülés jellemezte, hiszen a társaság az év elején több járművet és munkagépet, többek között darus tehergépkocsikat, tehergépjárműveket, mélybölcsős trélert és csapatszállító járműveket vett át. Ennek köszönhetően saját gép- és eszközparkjának állománya már eléri az 500 darabot. A társaság a 2022-es évben közel 20 fővel növelte munkatársai számát, melynek köszönhetően a foglalkoztatottak száma túllépi a 200 főt. Ezzel párhuzamosan a vállalat 2022-ben új székházba is költözött. Az Edison utcai új épületben a hűtési, illetve a fűtési folyamatokról megújuló energia gondoskodik.

Büszkék vagyunk, hogy a Forest-Vill ismét egy kimagasló évet zárt. A cég fiatal kora ellenére az elmúlt években dinamikus fejlődésen ment keresztül, melyhez folyamatosan bővülő szakmai gárdánk munkája elengedhetetlen volt. De ez még csak a kezdet, szeretnénk tovább haladni az elkezdett úton. Stratégiánk fontos része az előre gondolkodás: ez segít minket abban, hogy felkészülten, megfelelő eszközökkel és szaktudással várjuk az energetikai piac minden új kihívását és lehetőségét is.

– emelte ki Németh Csaba, a Forest-Vill ügyvezetője.

Leave a Reply