Skip to main content

Debreceni ipari parkban fejleszt a Forest-Vill Kft.

By március 21, 2023február 12th, 2024Hírek

Magyar szakcégek segítik az újabb ipari beruházások megvalósítását a hajdúsági megyeszékhelyen

Újabb akadály hárul el Debrecen déli ipari parkjának benépesülése előtt, miután a Forest-Vill Kft. és a MaxiContech Kft. alkotta konzorcium nyerte meg az új termelőüzemek befogadására kialakított övezet villamoshálózatának fejlesztésére kiírt közbeszerzési pályázatot. Az előzetes számítások szerint a debreceni Déli Ipari Parkban összesen 740 Megawatt új teljesítményigény fog jelentkezni, ami a régió áramhálózatát üzemeltető OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. részéről jelentős hálózatfejlesztési beruházás megvalósítását tette szükségessé. A mintegy 6,5 milliárd forint értékű megbízás tervezési munkái elkezdődtek, a kivitelezés várhatóan 2024 év végére fejeződik be.

Magyarország egyik legyorsabban fejlődő városában, Debrecenben írt ki 2022 végén közbeszerzési pályázatot az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. a Déli Ipari Park bővítésével összefüggő villamoshálózat fejlesztési munkálatok tervezésére és megvalósítására. A tendert konzorciumban a budaörsi Forest-Vill Kft. és a törökbálinti MaxiContech Kft. nyerte el, maguk mögé utasítva három másik pályázót.

Az összesen 6,5 milliárd forint értékű megbízás keretében a Forest-Vill egy új nagyfeszültségű, 132 kV-os villamos alállomást létesít, melynek a tervezése már el is kezdődött. A várhatóan 2024 végéig tartó munkálatok tereprendezéssel veszik kezdetüket, majd ezt követően kerülhet sor az állomás működéséhez nélkülözhetetlen a kábelfektetésekre, azok bekötésére, a bel- és kültéri elosztószekrények telepítésére és a tűzjelző, vagyonvédelmi, illetve beléptető rendszerek megvalósítására. A Forest-Vill Kft. gondoskodik továbbá a csőgyűjtősínek, a sínbontó, kábelfogadó és távvezetéki mezők elrendezéséről és a távközlés-optikai hálózat kiépítéséről is.

A Debrecen Déli Ipari Park egy dinamikusan fejlődő ipari övezet, mely az elkövetkezendő években fontos termelési központjává válik a magyar gazdaságnak. Büszkék vagyunk, hogy kiváló szakmai tapasztalattal rendelkező szakembergárdánkkal hozzájárulhatunk az ipari park fejlesztéséhez, és ezen keresztül az egész régió fejlődéséhez. A Forest-Vill Kft.-hez hasonló profilú, szintén magyar tulajdonban lévő MaxiContech Kft.-vel elnyert megbízásunk egy újabb igazolása szakértelmünknek a villamosenergetikai kivitelezésekben.

– nyilatkozta Németh Csaba, a Forest-Vill Kft. ügyvezetője.

A Forest-Vill Kft. nem először dolgozik Debrecen ipari létesítményeinek villamos infrastruktúráján. 2019-ben a Déli Ipari park 132/22 kV-os transzformátor alállomás dolgozott a vállalat, míg 2022 októberében az OPUS TITÁS a legnagyobb alállomását adta át a vállalat az épülő BMW-gyár villamosenergia-ellátását biztosító infrastruktúra fejlesztésének részeként.

Leave a Reply