Technikai és személyi erőforrások növelésével kezdte az évet a hazai energetikai szektor meghatározó szereplője, a Forest-Vill. A társaság új munkavállalókat, valamint további fejlődést és bővülést támogató gépeket és eszközöket vett át a Sziget-Com Zrt.-től.

Jelentős mértékben bővítette eszközparkját a Forest-Vill. A társaság több járművet és munkagépet, többek között darus tehergépkocsikat, tehergépjárműveket, mélybölcsős trélert és csapatszállító járműveket vett át a Sziget-Com Zrt.-től, így a vállalat már mintegy 500 saját géppel és eszközzel rendelkezik.

Emellett hat új munkavállalóval is bővítette szakembergárdáját a Forest-Vill, akik a végelszámolás alatt álló Sziget-Com Zrt.-től érkeztek a céghez. A villamosipari tevékenységre specializálódott vállalat öt szerelővel és egy helyszíni művezetővel kötött szerződést 2022. év elején, akik a Forest-Vill Nagyfeszültségű hálózatok (NAF) üzletágához köthető projektekbe kapcsolódnak be építészeti szaktevékenységet végezve. Az új kollégák év elején már megkezdték a munkavégzést, jelenleg a komáromi ipari parkhoz kapcsolódó távvezeték építési projektben vesznek részt, ahol egy 12 kilométer nyomvonalú új létesítés folyamatában segédkeznek.

A nagyszabású fejlesztés komoly előrelépést jelent a társaság számára, ugyanis a kibővített eszközpark és a megnövekedett létszám lehetővé teszi az alvállalkozók kiváltását, ezzel is növelve a Forest-Vill stabilitását a piacon.

Németh Csaba, a Forest-Vill ügyvezető igazgatója a bővülés kapcsán kifejtette, a hatékony szakmai építkezéshez elengedhetetlen a szakértői gárda, illetve a géppark folyamatos növelése. A kapacitás bővítése mind a munkavállalók, mind az eszközök terén elősegíti, hogy a társaság csökkentse egy-egy projekt részfeladatának kiszervezését az alvállalkozók számára, ezzel a Forest-Vill piaci pozíciója is erősödik, illetve a stabilitása, versenyképessége is növekszik. A bővülés ugyanakkor a költséghatékonyságot is erősíti, hiszen a társaság a megbízások teljesítése során kevésbé van kitéve az alvállalkozók munkájának, ami a határidők pontosságának betartásában is hatalmas előnyt jelent.