Megújult társaságunk arculata

Megújult a Forest-Vill Kft. teljes arculata, amelynek keretében vállalatunk frissítette weboldalát is. Az elmúlt öt év társaságunk számára a dinamikus növekedésről szólt, amelyet az által biztosítottunk, hogy folyamatosan alkalmazkodtunk a változó igényekhez, ötvözve a megbízhatóságot és az innovációt az energetikai kivitelezésben.

A növekedési pálya így vállalatunk megalakulása óta töretlen maradt, amelynek köszönhetően a Forest-Vill Kft. mostanra helyet kapott az energetikai piac vezető vállalatai között. Ennek megfelelően társaságunk a teljes arculatát frissítettük, így új, a vállalat egy a tevékenységünket és innovativitásunkat tükröző logót kapott.

A megújult weboldal professzionális, letisztult képi világgal rendelkezik, még nagyobb hangsúlyt fektetve a Forest-Vill Kft. értékeinek bemutatására. Az új weboldal felhasználóbarát, informatív, és számos lehetőséget biztosít az érdeklődőknek megismerni a vállalat tevékenységét.


Stabil maradt a hazai energetikai piac a koronavírus idején is

Az év elején a világ számos országában a villamosenergia-fogyasztás visszaesését eredményezte a koronavírus terjedése, azonban a MAVIR által szolgáltatott, a koronavírus kezdeti szakaszában, azaz a 2020 első negyedévében mért fogyasztási adatok alapján hazánkban számottevő, 2 százalékot meghaladó növekedést mutatott a villamosenergia-fogyasztás a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. Noha a növekedést áprilisban egy markáns, kilenc százalékos visszaesés követte, összességében ez mégsem volt képes komolyabb mértékben megrengetni az energetikai piacon tevékenykedő kivitelezőket, hiszen azok jellemzően több éves szerződések mentén, fix kifutási idővel teljesítik a megbízásokat. A Forest-Vill Kft. egyike azoknak a vállalatoknak, amelyeknél az elmúlt hónapokban is folyamatos tudott maradni a munka, így tevékenységünkkel közvetetten hozzájárulhattunk az ellátásbiztonság fenntartásához.

Egyes szakmák és munkafolyamatok mindaddig láthatatlanok, amíg valami el nem romlik. Ilyen az energetikai kivitelezés, illetve az energetikai szolgáltatások, háttérmunkálatok biztosítása is, hiszen mindaddig, amíg van stabil áramellátás az országban, kevesen gondolnak bele, hogy az áram milyen úton jut el a termeléstől a végfelhasználókig. Ennek ellenére egy teljes iparág folyamatos, megfeszített munkája áll a stabil energiaellátás mögött, és bár a koronavírus egyes országokban akár 15 százalékkal is visszavetette az energiafogyasztást, hazánkban a január és március közötti időszakban éppen ellenkezőleg történt: jelentős, 2 százalékot is meghaladó fogyasztásnövekedést mértek az áramszolgáltatók tavalyhoz viszonyítva. Habár a járvány begyűrűzése az áprilisi fogyasztás 9 százalékos csökkenését eredményezte hazánkban, egyes nyugat-európai országok fogyasztásához képest – ahol jellemzően 10 százalék feletti visszaesést mértek – így is alacsonynak számít a csökkenés. A visszaesés ugyanakkor – számos más iparághoz képest – kevésbé rázta meg a hazai energetikai piacon tevékenykedő kivitelezőket, hiszen a munkákat jellemzően több éves megbízás keretében teljesítik a vállalatok, amelyek elvégzésére nincs feltétlenül azonnali markáns hatással a fogyasztásban mért mélyrepülés.

Ezzel együtt a globálisan terjedő járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetet az energetikai szektor is megérezte, mivel többek között a beszállítói lánc akadozása is veszélyeztette a stabil működést. Vállalatunk esetében a lassulás elsősorban az új szerződések lehívásának késleltetésében mutatkozott meg, ugyanakkor a legveszélyeztetettebb időszakban is csaknem folyamatosan tudtunk dolgozni, csupán olyan területeken kellett leállítani a munkát, ahol például a távoli munkavégzés bevezetése miatt akadozott a projektek egyes fázisainak kivitelezése. Továbbá társaságunk több megelőző intézkedést is bevezetett, hogy zökkentőmentes maradhasson a munka: ilyen lépés volt azoknak az eszközöknek, anyagoknak az előzetes megrendelése, amelyek a projekteknek csak a későbbi fázisaiban lesznek szükségesek, illetve az egymástól elszigetelt munkacsoportok létrehozása, amivel a járvány terjedésének a kockázatát minimalizáltuk.

Társaságunk folyamatban lévő projektjein belül egyebek mellett zöldmezős alállomás-létesítés, de karbantartási tevékenység is zajlik. A megbízások földrajzi eloszlását illetően elmondható, hogy országos lefedettség mellett, valamennyi hazai áramszolgáltató munkaterületén végeztünk munkákat az elmúlt hónapokban. Bár egyes projektek megkezdése, valamint átadása esetében néhány hónapos halasztással is lehet számolni, terveink szerint az év második felében behozható a teljes magyar gazdaságra ható lassulásból adódó lemaradás.

Papp László, társaságunk ügyvezető igazgatója elmondta, a Forest-Vill Kft. által végzett tevékenység sokszor láthatatlan a szélesebb nyilvánosság számára, ugyanakkor közvetett módon mi is felelünk az ország, ezen belül pedig a vállalatok és a háztartások áramellátásának biztosításáért. Az ügyvezető igazgató véleménye szerint a koronavírus terjedése és a vele járó villamosenergia-fogyasztás csökkenés nem rázta meg tartósan az energetikai piacot. Ennek oka, hogy jellemzően több éves megbízásokat teljesítünk, fix kifutási idővel, így tehát egy időszakos krízishelyzet, vagy a villamosenergia-fogyasztás csökkenése nem jelent azonnali negatív hatást a tevékenységünkre nézve. Noha egy-egy megbízás áttolódik a második félévre, társaságunk összességében bizakodó, hiszen minden esélye megvan arra, hogy a második félévben behozza a lemaradást, sőt, akár növekedéssel is lehet kalkulálni.


Bisnode minősítés

A Forest-Vill Kft. elnyerte a Bisnode tanúsítvány A fokozatát

Örömmel jelentjük, hogy cégünk, a Forest-Vill Kft. 2019 év végén elnyerte a Bisnode tanúsítvány A fokozatát, így a velünk kötött üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.


Székhelyünk új irodába költözött

Székhelyünk új irodába költözött!

Cégünk dinamikus fejlődése és munkatársaink létszámának folyamatos növekedése megkövetelte, hogy székhelyünket egy frekventált helyen található és méretét tekintve nagyobb irodába helyezzük át.

Örömmel tudatjuk, hogy az új székhelyünk címe, ahol a Forest-Vill Kft. tevékenységét változatlan lendülettel folytatja:

2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 10. I. emelet

A cégbíróság felé címváltozásunk bejelentésre került, a változás hivatalos dátuma: 2019.szeptember 1.

Az új irodába költözésünket megünnepeltük és természetesen alkoholmentes pezsgővel koccintottunk!


blog-20190502-kiskunfelegyhaza

Üzem alatt építjük át a Kiskunfélegyházi alállomást

A kiskunfélegyházi térségében megvalósult és megvalósuló nagyberuházások energia igényének kielégítésére az NKM Áramhálózati Kft. a Kiskunfélegyházi állomás teljes primer rekonstrukciója mellett döntött.

A lefolytatott pályáztatás után a Forest-Vill Kft. kapott megbízást az alállomási átépítés primer és szekunder, valamint az építész munkálatainak elvégzésére.

A kivitelezés a tavalyi év során kezdődött és mára már az állomás 50% át is lett építve.


blog-20190418-katona-utca

Utolsó fázisába érkezett a Katona utcai alállomás rekonstrukciója

A budapesti 132/11 kV-os Katona József utcai ELMŰ alállomásban 10 kV-os rekonstrukció zajlik 2017 április óta.

A munkák során a megbízóink olyan nagy nemzetközi háttérrel rendelkező cégek, mint az ABB Kft. és az Omexom Magyarország Kft.

A 10 kV-os kábelezési munkák már befejeződtek és a szekunder rekonstrukció is a végéhez közeledik.

A munka során provizór állapotok kerültek kiépítésre az alállomás folyamatos üzemelése érdekében.

(A fenti kép csak illusztráció)


blog-20190402-eon-beruhazas

Átadták az E.ON legnagyobb áramhálózati beruházását Debrecenben

2019. március 28-án átadták az E-On Hungaria eddigi, magyarországi legnagyobb zöldmezős beruházását. Cégünk konzorciumi partnerként vett részt a projekt elejétől az átadásig, különféle munkafolyamatokban: vezénylőépület építészeti, villamos installációs kivitelezése. Szabadtéri építészeti munkálatok: kerítés építés, készülék- és transzformátor alapok kivitelezése. Kültéri primer- és szekunder technológiai munkálatok.

Cikk (forrás):

https://magyarnemzet.hu/gazdasag/atadtak-az-e-on-legnagyobb-aramhalozati-beruhazasat-debrecenben-6395534/


blog-20190319-mav-szerencs

Befejezés előtt a MÁV Szerencs 132/25kV-os transzformátor állomás teljes rekonstrukciója

A Vasútvill Kft. megbízásából 2018. május 02-től megkezdtük a MÁV Szerencs 132/25kV-os transzformátor állomás teljes rekonstrukcióját.

A 2db vontatási transzformátor és 25kV-os mezők feszültség alá helyezése 2019. március közepén megtörtént és megkezdődött a próbaüzem.

A kivitelezés jelenleg végstádiumban van, a projekt műszaki átadás-átvétel lezárása 2019.05.28-ig fog megvalósulni.