,,Meghódítaná a Közel-Keletet a magyar energetikai cég" – interjú Németh Csabával a Világgazdaság felületén

A Forest-Vill Kft. még az idén irodát kíván nyitni a közel-keleti régiós központnak számító Kuvaitban – mondta a VG-nek Németh Csaba, az ipari vállalatoknak energetikai megoldásokat kínáló vállalat ügyvezető igazgatója.

A teljes interjú a Világgazdaság oldalán olvasható az alábbi linken.


Új székházban folytatja működését a Forest-Vill

2022 augusztusától új címen folytatja tevékenységét a Forest-Vill, a vállalat Budaörsön belül helyezte át székhelyét, amely ezentúl az Edison utcában található.

Idén augusztusban új székházba költözött a Forest-Vill, a társaság székhelye ezentúl Budaörsön belül, az Edison utca 5/C szám alatti, korszerű irodaházban található. A modern belsőépítészettel rendelkező, 2021-ben átadott Edison Center zöld környezetben helyezkedik el Budaörs kiemelt részén.

A döntésben fontos szerepet játszott, hogy az üzleti épület minőségi műszaki megoldásokkal rendelkezik, a hűtési, illetve a fűtési folyamatokról megújuló energia gondoskodik. A vállalat korábbi címén, a Puskás Tivadar úti épületben összesen három évet töltött.


A 13 milliárd forintot is meghaladta a Forest-Vill árbevétele 2021-ben

Rekordbevétel, erősödő szolár piac és dinamikus nemzetközi terjeszkedés jellemezte a hazai energetikai szektor meghatározó szereplőjét

Fennállása óta a legerősebb évét zárta a hazai energetikai szektor dinamikusan fejlődő szereplője, a közel 200 főt foglalkoztató Forest-Vill – a társaság árbevétele 2021-ben mintegy 13,3 milliárd forintot tett ki, amely közel 40 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A Forest-Vill amellett, hogy jelentősen növelte egyes üzletágai bevételét, a nemzetközi terjeszkedésre is kiemelt figyelmet fordított. A vállalat főképp a közel-keleti régióban erősítette pozícióit, ennek mentén Kuvaitban egy saját iroda megnyitása is a tervek között szerepel.

A 2021-es üzleti évre vonatkozó pénzügyi beszámolók alapján a Forest-Vill árbevétele – 54 millió forintos adózott eredmény mellett – megközelítette a 13,3 milliárd forintot, amely mintegy 40 százalékos növekedés az előző évhez képest. A bevétel legnagyobb részét az egyes üzletágak közül az Ipari szolgáltatások üzletág tette ki, amely, többek között a halmajugrai szolár park kivitelezésének köszönhetően, 5 milliárd forinttal járult hozzá a rekordértékhez.

A Forest-Vill 2021-ben számos mérföldkövet könyvelhetett el, a növekedési tendencia ugyanis nemcsak a pénzügyi mutatókban, de a vállalat szakértői állományának és eszközparkjának alakulásában is visszatükröződött. A társaság az év során több mint 120 fővel növelte munkatársai számát, jelenleg közel 200 főt foglalkoztat országszerte. A műszaki eszközparkot szintén bővülés jellemezte, elsősorban a hálózatépítés és az ipari projektek területén – többek között darus tehergépjárművel, kosaras emelővel, kotrógéppel, ipari energetikai nagygépekkel és diagnosztikai berendezésekkel gyarapodott a Forest-Vill eszközkészlete. Mindemellett 2021-ben egy új vállalatirányítási rendszert vezettek be a cégnél, amely fejlesztése, bővítése folyamatosan zajlik.

Az energetikai társaság szolgáltatáspalettája is tovább bővült az elmúlt évben. A fenntarthatósággal kapcsolatos törekvések fokozott hangsúlyt kaptak, a Forest-Vill üzleti stratégiáját leginkább a szolár piacon történő széles körű terjeszkedés határozta meg, ennek megfelelően a vállalat nagymértékben növelte projektjei számát a napenergiával kapcsolatos beruházások terén. Emellett a nemzetközi – jelenleg elsősorban a közel-keleti – terjeszkedést elősegítése érdekében megalakult a Nemzetközi Üzletfejlesztési Üzletág. A divízió az év során el is nyerte első megrendelését, amelynek nyomán alállomások felújítását végezheti el Kuvaitban. Az üzletág munkavállalóinak egy része jelenleg is a közel-keleti országban tartózkodik, ahol a helyi partnerrel együttműködve egy kereskedelmi iroda megnyitásán dolgoznak.

Németh Csaba, a Forest-Vill ügyvezetője az eredmények és a további célok kapcsán kifejtette, az elmúlt év pénzügyi- és szakmai eredményei megerősítették a társaságot abban, hogy jó úton halad a kijelölt céljai felé. A vállalat erről az útról továbbiakban sem kíván letérni, a 2022-es évre 30 százalékos növekedést határozott meg, amely eléréséhez minden adott - tette hozzá az ügyvezető.


,,Legfőbb célunk a nemzetközi hírnév megszilárdítása” – Fókuszban a Nemzetközi Üzletfejlesztési Üzletág

A Forest-Vill nemzetközi projektekre specializálódott divíziója mintegy másfél évvel ezelőtt jött létre, és azóta jelentős terjeszkedésbe kezdett. A Nemzetközi Üzletfejlesztési Üzletág fő fókuszpontjait, munkavállalóit Oroszi József, társaságunk üzletfejlesztési tanácsadója mutatja be, aki mindemellett a hazai és a globális energetikai szegmens trendjeire és növekedési lehetőségeire is kitér a vele készült interjúban.

Hogyan épül fel a nemzetközi szegmens a Forest-Vill-en belül?

A létszámadatok előtt beszéljünk először a struktúráról! Most kissé előre ugorva meg kell említenünk, hogy a divíziónk fő fókusza a Közel-Kelet. Az adott piacon történő eredményes megjelenés záloga, hogy a cég végezzen a terjedelmébe tartozó gyártási és fővállalkozási munkákat, továbbá rendelkezzen az ezen tevékenységek korábbi sikeres elvégzését tanúsító referenciákkal. Korábban ez a CG Electric Systems Hungary-ban testesült meg. A cég csődje után azonban e két tevékenységi kör két társaság tulajdonába került, ezek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft., valamint a Forest-Vill Kft. A fent említett okok miatt, a közel-keleti sikeres pályázatok érdekében, a két tevékenységet újból ötvözni kellett. Ez egy közös tulajdonú cégben, a GTVF Export Fejlesztő Kft.-ben valósult meg ez év elején. A divíziónk szakembergárdája jelenleg projektvezetőkből és tervezőmérnökökből, kuvaiti irodavezetőből, helyszíni szerelőből és gazdasági tanácsadóból áll. A teljes létszám hét fő, melyből rövidesen két fő lesz GTVF állományban. További bővülés is szerepel a terveink között az elnyert pályázatok tükrében, így a létszám az egyes projektekben tevékenykedő munkatársakkal együtt akár 20-30 főre is nőhet.

A létszámbővítés mellett milyen eszközökkel támogatja a Forest-Vill az üzletág növekedését?

A Forest-Vill egy rendkívül támogató szakmai közeg, kiemelten fontosnak tartjuk a szakembereink folyamatos továbbképzését, így több lehetőséget is biztosítunk a szakmai fejlődésre. Az egyik projektmenedzserünk például nemrég vett részt a PRINCE2 elnevezésű projektmenedzsment tréningen, a csapatunkban két fő rendelkezik már az Európai Unió valamennyi tagállamában elismert német projektmenedzseri oklevéllel, továbbá egy kolléganőnk nemrég a Microsoft Business Central vállalatirányítási és adatrögzítési rendszerét tanulta. Az elmúlt szakmai évtizedeink megerősítették a hitünket: „aki kimarad, az lemarad”, folyamatos szakmai továbbképzés nélkül nincs esélyünk versenyben maradni a piaci küzdelemben.

Az energiaszektor napról napra változik, ennek megfelelően az iparági trendek is jelentős átalakuláson mentek keresztül az elmúlt években. A jelenlegi tendenciák közül melyek határozzák meg leginkább a társaság nemzetközi tevékenységét?

A jelenlegi iparági trendek közül a szolár szektor ütemes növekedése emelkedik ki, amelyből a Forest-Vill is egyre nagyobb mértékben veszi ki a részét. A pandémia hozott ugyan némi visszaesést, de a járvány lecsengését követően a piac ismét felélénkült, a Forest-Vill idei rendelésállománya kiemelkedő. A hazai szegmens felvevőképessége ugyanakkor ingadozó és a verseny is egyre élesebb. Igyekszünk minél több lábon állni, ezzel is növelve a cégünk stabilitását és kiszámíthatóságát.

Emellett úgy gondolom, az energiatárolásra is érdemes lesz jóval nagyobb hangsúlyt fektetni a közeljövőben, ugyanis noha a szegmens Magyarországon még gyerekcipőben jár, a kereslet folyamatosan nő. Ezen piaci igényt lekövetve, a Forest-Vill is egyre több energiatárolással kapcsolatos pályázaton indul.

Mióta koncentrál a Forest-Vill a nemzetközi tevékenységre?

A Forest-Vill-ben a Nemzetközi Üzletfejlesztési Üzletág mintegy másfél évvel ezelőtt alapult. Egységünk ugyanakkor komoly előtörténettel rendelkezik, szakembereink több évtizedes közös szakmai múlttal bírnak (Ganz; Ganz Ansaldo; Ganz-Transelektro; CG Electric Systems Hungary). Társaságunk több nemzetközi projekt pályázatán vett és vesz részt, jelenleg főképp a közel-keleti régió áll a középpontban. Az üzletszerzés terén kiemelendő, hogy a magyar mérnöki szakértelem rendkívül keresett nemzetközi szinten, amely nagymértékben hozzájárul a Forest-Vill külföldi terjeszkedéséhez.

Mi okozza a legnagyobb kihívást a nemzetközi projektek esetében?

Mindenekelőtt a nemzetközi üzleti kultúra és az ennek megfelelő struktúrák, működési rendszer kialakítása, valamint a szükséges addicionális tudásanyag beépítése egy olyan cégbe, amely idáig, igaz nagyon sikeresen, de a hazai piacon mozgott. Az export piacokon az eltérő környezeti és biztonsági körülmények nem jelentenek számunkra meglepetést, dolgoztunk Nigériában a Boko Haram idején (szerencsés kimenetelű emberrablással), Irakban az ISIS idején, hogy csak a legforróbb helyzeteket említsük. Tapasztalataim szerint ezen megpróbáltatások nem vetik vissza, sőt, támogatják a csapatmunkát és a szakmai fejlődést. Aki erre a munkára adja a fejét, tudnia kell, hogy a nyolc óra munkaidő sokszor tizennégy vagy több, és bizony nem egyszer a hétvége is áldozatul esik. És bizony minden elővigyázat ellenére előfordulhat, hogy kockázatos helyzetekbe is keveredhetünk külföldön.

Milyen terveket tűztek ki az üzletágnál az idei évre vonatkozóan?

Szeretnénk, ha a Nemzetközi Üzletfejlesztési Üzletág a közeljövőben egyre jelentősebb szerepet tölthetne be a Forest-Vill üzletágai között. Ennek megfelelően a legfőbb célunk az üzletágunk megerősítése, további bővítése, a társdivíziók bevonása a nemzetközi tevékenységbe és – a Forest-Vill többi üzletágával összhangban – a nemzetközi hírnév megszilárdítása. További projektek elnyerése tekintetében vállalatunk előnyös pozícióban van a rendkívül széles spektrumot lefedő nemzetközi portfóliójának köszönhetően, amelyhez hozzátartozik többek között a naperőművek létesítése, az alállomások karbantartása és felújítása, valamint a mobil és konténeres alállomások kulcsrakész kivitelezése, illetve telepítése is.


Jelentős géppark- és szakemberállomány-bővülés a Forest-Vill-nél

Technikai és személyi erőforrások növelésével kezdte az évet a hazai energetikai szektor meghatározó szereplője, a Forest-Vill. A társaság új munkavállalókat, valamint további fejlődést és bővülést támogató gépeket és eszközöket vett át a Sziget-Com Zrt.-től.

Jelentős mértékben bővítette eszközparkját a Forest-Vill. A társaság több járművet és munkagépet, többek között darus tehergépkocsikat, tehergépjárműveket, mélybölcsős trélert és csapatszállító járműveket vett át a Sziget-Com Zrt.-től, így a vállalat már mintegy 500 saját géppel és eszközzel rendelkezik.

Emellett hat új munkavállalóval is bővítette szakembergárdáját a Forest-Vill, akik a végelszámolás alatt álló Sziget-Com Zrt.-től érkeztek a céghez. A villamosipari tevékenységre specializálódott vállalat öt szerelővel és egy helyszíni művezetővel kötött szerződést 2022. év elején, akik a Forest-Vill Nagyfeszültségű hálózatok (NAF) üzletágához köthető projektekbe kapcsolódnak be építészeti szaktevékenységet végezve. Az új kollégák év elején már megkezdték a munkavégzést, jelenleg a komáromi ipari parkhoz kapcsolódó távvezeték építési projektben vesznek részt, ahol egy 12 kilométer nyomvonalú új létesítés folyamatában segédkeznek.

A nagyszabású fejlesztés komoly előrelépést jelent a társaság számára, ugyanis a kibővített eszközpark és a megnövekedett létszám lehetővé teszi az alvállalkozók kiváltását, ezzel is növelve a Forest-Vill stabilitását a piacon.

Németh Csaba, a Forest-Vill ügyvezető igazgatója a bővülés kapcsán kifejtette, a hatékony szakmai építkezéshez elengedhetetlen a szakértői gárda, illetve a géppark folyamatos növelése. A kapacitás bővítése mind a munkavállalók, mind az eszközök terén elősegíti, hogy a társaság csökkentse egy-egy projekt részfeladatának kiszervezését az alvállalkozók számára, ezzel a Forest-Vill piaci pozíciója is erősödik, illetve a stabilitása, versenyképessége is növekszik. A bővülés ugyanakkor a költséghatékonyságot is erősíti, hiszen a társaság a megbízások teljesítése során kevésbé van kitéve az alvállalkozók munkájának, ami a határidők pontosságának betartásában is hatalmas előnyt jelent.


A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt támogatja a Forest-Vill

A Forest-Vill jótékonysági süteményvásárral egybekötött karácsonyi adománygyűjtő hetet szervez munkatársai körében, a társaság az összegyűlt összeget a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány részére ajánlja fel.

A Forest-Vill többnapos adománygyűjtést szervez munkatársai körében, amely során többek között a kollégák saját kezűleg készített süteményeit is meg lehet vásárolni. A befolyt összeget a Forest-Vill a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány részére ajánlja fel, ezzel támogatva a klinika működését.

A Heim Pál Gyermekkórház több mint 20 éve alapította meg a beteg gyermekek ellátását támogató alapítványát azzal a céllal, hogy hozzájáruljon az egészségügyi intézmény különböző korszerűsítéseihez, úgymint a kórház épületeinek felújítása, a gyógyászati eszközök beszerzése, valamint a dolgozók szakmai tudásának fejlesztése.


400 kV-os távvezeték kiépítésében vett részt a Forest-Vill

A Forest-Vill közreműködésével fejeződtek be a Sajóivánka-OH-Rimaszombat 400 kV-os távvezeték létesítésével kapcsolatos munkálatok.

A társaság az MVM Xpert Zrt. megbízásából, 2020 májusában kezdte el az építési munkálatokat. A Forest-Vill a Sajóivánka-OH-Rimaszombat 400 kV-os távvezeték létesítése kapcsán oszlop alapok készítéséért, valamint oszlopok összeszereléséért és állításáért felelt az ártéri környezetben.

A környezeti adottságokhoz illeszkedő távvezeték megvalósítása során a Forest-Vill 24 oszlophelyen létesített alapokat, amelyek térfogata összesen 3995 köbmétert tesz ki. További 28 oszlophelyen pedig 338,2 tonna tömegű távvezetéki oszlopok szerelését és állítását végezte el.

Fókuszban az ellátásbiztonság
A magyarországi energiafogyasztás mértéke az idei évben több alkalommal is rekordot döntött; a megnövekedett fogyasztói igények kiszolgálásának biztosításához a rendszerbiztonság és az ellátásbiztonság kulcsfontosságú szerepet tölt be az energiaszektorban. A Forest-Vill dinamikusan növekvő energetikai kivitelezőként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szakembereit folyamatosan képezze a társaság versenyképességének megőrzése érdekében.


Újabb távvezetékkel kapcsolatos projekt kivitelezésében működik közre a Forest-Vill

A Tiszalök-Nyíregyháza vonalon létesített, 132 kV-os távvezeték szigetelő és védővezető cseréjében vesz részt a Forest-Vill.

Az E-ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt., a kivitelezés megrendelője, a Tiszalök-Nyíregyháza 132 kV-os távvezetékre vonatkozó projekt kapcsán bízta meg a Forest-Vill Kft.-t.

A megrendelés két részből áll. A társaság egyrészt az ACIII sodrony típusú 50 mm2-es védővezető cseréjét végzi el ACSR 50/30 mm2 védővezetőre, összesen közel 31 ezer kilométer nyomvonalhosszon. Továbbá a 132 kV-os távvezetéken, az ES3-A porcelán szigetelőkből álló láncokat cseréli ki a társaság kompozit szigetelőre. A munkálatok a két alállomás összesen 18 feszítőjét, valamint 101 darab tartóját érintették.

A védővezető megfelelő állapota, illetve folyamatos karbantartása elengedhetetlen a távvezetékek esetében, ugyanis több meghatározó feladatot is ellát, többek között a távvezeték villámvédelméért felel, csökkenti a földelési ellenállást, valamint biztosítja a kommunikációt az alállomások között.


,,A humán erőforrás fejlesztése a legfőbb célunk az idei évben” – Bemutatkozik a Forest-Vill Ipari tervezés üzletága

A Forest-Vill Ipari tervezés üzletága alig egy éve jött létre, ennek ellenére már számos nagyszabású projektben részt vesz. Az üzletág jelenleg 15 projekt megvalósításában működik közre, a változatos megrendelések több rekonstrukciós feladatra is kiterjednek, emellett például egy zöldmezős beruházás generáltervezésén is tevékenykednek. A divíziót és annak munkatársait az alábbi interjúban Liska Gergely, az üzletág vezetője mutatja be, kitérve a jellemző feladatkörökre, illetve a divízió hosszú- és rövid távú célkitűzéseire is.

Hány munkavállaló dolgozik a tervezői csapatban? Terveznek-e bővülést a jövőben?

Jelenleg nyolc alállomástervező alkotja a Forest-Vill Ipari tervezés üzletágát. Közülük öten korábban már éveken keresztül összeszokott tervezőcsapatot alkottak. A Forest-Villhez történő csatlakozásukat követően velük jött létre az alállomástervezői szakterület, amelynek a vezetésére engem jelöltek ki. Idén januártól egy új tervező kolléga, szeptembertől pedig egy kollegina belépésével bővült tovább a létszám.

Mivel foglalkozik pontosan az Ipari tervezés üzletág?

Az alállomástervezői szakterület önálló üzletágként és elszámolási egységként működik a cégen belül. Ennélfogva a feladataink az üzletszerzéstől, ajánlatkiadástól indulnak. Megrendelés esetén a szerződéses ügyintézéssel folytatódik a tevékenységünk. Ezután kezdődhet a tényleges tervezési munka, amelynek során előkészítjük a kivitelezéshez szükséges dokumentációt. Egyes esetekben szükség lehet a kiviteli terveket megelőző tervfázisok elkészítésére is, mint például tanulmány, csatlakozási terv, szimuláció, illetve engedélyes anyagok.

Milyen pozíciókat töltenek be a csapatában? A csapattagok pontosan milyen feladatköröket látnak el egy-egy projekt kivitelezése során?

A tervezők két fő csoportba sorolhatóak aszerint, hogy primer vagy szekunder villamos technológiával foglalkoznak. Előbbi terület a nagyfeszültségű berendezések világa, szorosan együttműködve az építész, statikus és távvezetékes társtervezőkkel, utóbbi pedig a nagyfeszültségű technikát működésbe hozó védelmes és irányítástechnikai terület, amely átfogóan értelmezve az alállomáson belüli huzalozott információátvitel, például jelzések, működtetések tervezését jelenti. E téren a távközlési, védelmes és irányítástechnikai üzemeltetői szakterületekkel vagyunk szoros munkakapcsolatban.

A tervező kollégák alapvetően azonos beosztásban vannak, egy kolléga végez ezen túlmenően projektmenedzseri feladatokat is, én pedig a tervezésen felül szakterületvezetői feladataimat látom el. Ugyanakkor minden egyes elnyert munkának van egy „gazdája” a tervezők között, aki az adott munkára vonatkozóan irányító tervezői megbízást kap. Az irányító tervező feladatai közé tartozik a megrendelővel való műszaki kapcsolattartás, az egyes feladatrészek koordinálása, beleértve a többi tervező és az esetleges alvállalkozók munkáját is, továbbá az ő felelőssége, hogy az elkészítendő műszaki dokumentáció határidőre összeálljon.

Milyen projekteken dolgoznak jelenleg?

Jelenleg 15 aktív projektünk van. Ezek között vannak nagyobb volumenű, 8-10 hónap átfutási idejű munkák és kisebb tanulmányok is. Áramszolgáltatói területen nagyobb részben rekonstrukciós munkáink vannak, de közbeszerzési eljárás keretében zöldmezős beruházás generáltervezését is elnyertük. Mindemellett kivitelezés alatt áll egy általunk tervezett MÁV vontatási állomás teljes rekonstrukciója is, továbbá számos tanulmányt, csatlakozási tervek készítettünk és készítünk jelenleg is a naperőművek hálózatra csatlakozása kapcsán. Ezek közül 1-2 már a kiviteli tervezés fázisába is eljutott.

Melyik a legemlékezetesebb projekt, amiben részt vett a Forest-Villnél töltött idő során?

Maga a cég is fiatal, ezen belül a tervezési szakterület még fiatalabb, alig egy éve jött létre. A nagyobb projektek – amelyek utólag visszagondolva emlékezetesnek lesznek mondhatók – még nem futottak ki, napi szinten velünk vannak. Annyi biztos, hogy az összes hosszabb átfutású tervezés valamilyen módon emlékezetes marad. Akármennyire is szeretnénk, nincs két egyforma feladat és nincs olyan, hogy egyszerű eset. Minden bizonnyal ezekre az évekre általánosságban mi is úgy fogunk visszaemlékezni, mint a Solar-projektek időszakára.

Milyen célokat tűztek ki az idei évre?

Természetesen vannak pénzügyi célkitűzéseink, de ami talán lényegesebb, hogy megtaláljuk és kihasználjuk a különböző tapasztalatokkal rendelkező tervezők szinergiáját, ezáltal hatékony munkavégzésre alkalmas munkakörnyezetet, szokásokat és adatkezelési struktúrát alakítsunk ki. Számomra ez az idei év elsődleges célkitűzése a humán erőforrás tekintetében.

Milyen hosszú távú terveik vannak?

Hosszú távú célunk a tervezési scope kiszélesítése az alállomási munkákon túlmenően az ipari tervezés irányába is. Ez lényegében azt jelenti, hogy bizonyos mértékben függetleníteni akarjuk magunkat az áramszolgáltatói megrendelésektől és az ipari szegmensben is próbálunk érvényesülni, minősítéseket és referenciákat szerezni. A célok eléréséhez további személyi bővülést helyeztünk kilátásba.


Globális energiaszakértői partnerprogramhoz csatlakozott a Forest-Vill

Elkötelezettségi megállapodást kötött a Forest-Vill és az energiamenedzsment területén nemzetközileg is meghatározó Schneider Electric. A kooperáció eredményeként a Forest-Vill is tagja lett a Schneider Electric által bejegyzett globális védjegymárka, az EcoXpert Partner programjának. A partneri kapcsolat a tagvállalatok, valamint azok ügyfelei számára is jelentős előnyöket biztosít.

A globális kezdeményezés – amely jelenleg 74 ország mintegy 4 ezer vállalatát foglalja magában – indításával a Schneider Electric fő célja volt, hogy a minősítéssel rendelkező partnereivel való együttműködést még hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tegye, egyúttal egybefogja a tagvállalatok kiemelkedő kompetenciákkal rendelkező elismert szakértőit. Az EcoXpert védjegymárkával a Schneider Electric elismeri a tagvállalatok szakértőinek hozzájárulását az innovatív megoldások kiépítéséhez és szolgáltatások nyújtásához az energiamenedzsment területén, legyen szó annak vezérlési, kényelmi vagy energiahatékonysági aspektusairól.

A programban való részvétel a partnerek számára jelentősen elősegíti többek között a piacon való érvényesülést, az ügyfélközpontú megoldások szolgáltatását, a munkavállalók értékesítési és technikai készségeinek fejlesztését, illetve lehetőséget kínál a partneri kapcsolatok kiépítésére és a szakmai fejlődésre is.

A tagvállalatok ügyfelei számára szintén számos előnnyel jár a kooperáció: olyan alapvető kompetenciát nyújt, amelyet egy globális program validál és támogat, integrált megoldások teljes választékát kínálja, valamint megbízhatóságot és szakértelmet közvetít, ahol a megbízók magas minőségű kiszolgálása kiemelt figyelmet kap.

,,Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy bekerülhettünk a Schneider Electric partneri programjába. Úgy gondolom, az EcoXpert programban való részvétel nemcsak további lehetőségeket kínál, de egy szakmai elismerés is egyben, ezáltal a Forest-Vill pozícióját is erősíti a piacon.” – mondta el a program kapcsán Tóth József, a Forest-Vill Kft. Ipari Szolgáltatás Igazgatója.