A Forest-Vill közreműködésével fejeződtek be a Sajóivánka-OH-Rimaszombat 400 kV-os távvezeték létesítésével kapcsolatos munkálatok.

A társaság az MVM Xpert Zrt. megbízásából, 2020 májusában kezdte el az építési munkálatokat. A Forest-Vill a Sajóivánka-OH-Rimaszombat 400 kV-os távvezeték létesítése kapcsán oszlop alapok készítéséért, valamint oszlopok összeszereléséért és állításáért felelt az ártéri környezetben.

A környezeti adottságokhoz illeszkedő távvezeték megvalósítása során a Forest-Vill 24 oszlophelyen létesített alapokat, amelyek térfogata összesen 3995 köbmétert tesz ki. További 28 oszlophelyen pedig 338,2 tonna tömegű távvezetéki oszlopok szerelését és állítását végezte el.

Fókuszban az ellátásbiztonság
A magyarországi energiafogyasztás mértéke az idei évben több alkalommal is rekordot döntött; a megnövekedett fogyasztói igények kiszolgálásának biztosításához a rendszerbiztonság és az ellátásbiztonság kulcsfontosságú szerepet tölt be az energiaszektorban. A Forest-Vill dinamikusan növekvő energetikai kivitelezőként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szakembereit folyamatosan képezze a társaság versenyképességének megőrzése érdekében.