Skip to main content

A vállalat üzleti fenntarthatóság területén nyújtott teljesítményét értékelték a rangos minősítés odaítélésével

A fenntarthatóság területén elért eredményeinek elismeréseként EcoVadis Committed elismerést kapott a Forest-Vill Kft. A fenntarthatósági minősítések készítésére szakosodott nemzetközi ügynökség a budaörsi székhelyű szakcég üzleti tevékenységét és vállalatirányítási rendszerét értékelte, a környezetvédelmi, munkavállalói és emberi jogi, illetve etikus és a beszerzésekkel összefüggő fenntarthatósági kritériumokat egyaránt mérlegelve.

A Forest-Vill Kft.-t is értékelte 2024-ben az EcoVadis fenntarthatósági szempontból. Az üzleti fenntarthatósági minősítések terén nemzetközileg elismert elemző cég azt vizsgálta, hogy a budaörsi székhelyű cég saját iparágán belül mennyire integrálta a fenntarthatóság elveit üzleti tevékenységébe és vállalatirányítási rendszerébe. Az EcoVadis az értékelést 21 fenntarthatósági kritérium mentén végezte, mely négy témakörre terjedt ki: környezetvédelem, a munkavállalói és emberi jogok, illetve az etika és fenntartható beszerzés. A Forest-Vill Kft. az EcoVadis 0-tól 100 pontig terjedő skáláján összesen 54 pontot ért el, az iparági átlagot meghaladó teljesítményt felmutatva a fenntarthatósági elvárások megvalósításában. Ezirányú törekvéseiért a cég megkapta az EcoVadis Committed jelvényét.

A Forest-Vill Kft. elkötelezett a fenntartható megoldások előmozdításában a villamosipar és energetikai rendszerek tervezése, illetve kivitelezése területén. Egyebek mellett a szakcég építi Magyarország eddigi legnagyobb energiatárolóját Szolnokon, mely lehetővé teszi, hogy az időjárásfüggő megújuló energiaforrásokból áramot termelő erőműveket még nagyobb arányban lehessen a magyar villamosenergia-hálózatra kapcsolni. Emellett a Forest-Vill Kft. számára a szervezeti működés fenntarthatósági elvek szerinti kialakítása is kiemelten fontos, éppen ezért az EcoVadis már nem először értékelte a céget.

A 2007-ben alapított EcoVadis a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb szolgáltatója az üzleti fenntarthatósági minősítések területén. Az EcoVadis által kidolgozott kritériumrendszer többek között olyan nemzetközi fenntarthatósági szabványokon alapul, mint az az ENSZ üzleti és emberi jogokra vonatkozó irányelvei vagy a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egyezményei.

Leave a Reply